page12

DAGKAARTEN VOOR DE ZATERDAG TE VERKRIJGEN BIJ DE KASSA.

 

Van 1966 tot 1976 was Texel het Mekka van de popmuziek in Nederland. Tien jaar lang kwamen jongeren uit binnen- en buitenland naar het eiland om in de legendarische beatboerderij Sarasani te feesten en te genieten van het beste dat ons land op (beat)muziekgebied te bieden had. Bands als Cuby & the Blizzards, Kayak en Earth & Fire legden er de basis voor hun roem.

Minstens zo belangrijk was de sfeer. Vier decennia later vertellen muzikanten en bezoekers elkaar nóg over hun avonturen met seks, drugs en rock 'n' roll die ze er beleefden en de vriendschappen voor de eeuwigheid die er werden gesloten. Sarasani was niet zomaar een concertzaaltje. Sarasani was hun leven.

De legende herleeft!

In de zomer van 2014 herleeft de legende. Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 september opent de beatboerderij nog eenmaal haar deuren. Bands uit de roemruchte jaren zestig en zeventig komen op deze legendarische plek bijeen om het gevoel van toen op te roepen.

Een feest voor oud én jong. De echte beatgangers herbeleven hun jeugd, muziekliefhebbers van nu krijgen eindelijk de kans iets te proeven van de avonturen die hun (groot)ouders tussen 1966 en 1976 op Texel beleefden.

Het Sarasani festival wordt mede mogelijk gemaakt door: